(Foto via Arnhem-Direct.nl.)

Airborne Museum start crowdfund-actie voor stiltekamer

in Nieuws

Het Airborne Museum Hartenstein is een inzamelingsactie gestart om de bouw van een stiltekamer te realiseren. In deze ruimte kunnen bezoekers in alle rust de verschrikking van de oorlog en de slachtoffers herdenken. Bestsellerauteur Herman Koch is boegbeeld van de actie.

“Uit verschillende reacties blijkt dat onze bezoekers behoefte hebben om in alle rust stil te staan bij wat er is gebeurd. Op dit moment is dat niet mogelijk. Nu het museum werkt aan grootschalige vernieuwing wil het graag gehoor geven aan wat bezoekers bij ons willen vinden”, aldus Sarah Heijse, directeur van het Airborne Museum.

“Daarom zijn we deze inzamelingsactie gestart. De kosten voor de realisatie van de stiltekamer zijn 30.000 euro en met deze actie hopen we het geld bij elkaar te halen. Het is de bedoeling dat de ruimte voor de 75e herdenking van de bevrijding van Nederland in 2020 klaar is.”

Herman Koch boegbeeld
De inzamelingsactie wordt georganiseerd met Voordekunst, het platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Op dit platform vertelt Herman Koch in een video waarom het museum de stiltekamer wil realiseren. Koch, die in Arnhem geboren werd, schreef het boek ‘Eindelijk oorlog’, wat gaat over de nasleep van de Slag om Arnhem. Nu is hij dus het boegbeeld van de inzamelingsactie.

Doneren
Iedereen die de inzamelingsactie wil ondersteunen kan tot en met eind september een donatie doen via de website voordekunst.nl/stiltekamer. Het project ondersteunen kan al vanaf € 10 op dit platform. Hier is ook meer informatie te vinden over het project.