Overleden glider piloot aanwezig bij airborne-wandeltocht

in Nieuws

Vorig jaar was hij een van de eregasten bij de Airborne wandeltocht, en ook dit jaar had glider-piloot Des Page er weer jaar graag in levende lijve bij willen zijn. Page overleed echter eerder dit jaar op 95-jarige leeftijd.

Overleden of niet: in zekere zin zal Page ook dit jaar aanwezig zijn bij de wandeltocht. Ex-paratrooper Chris Willmott van de Britse Pegasus Luchtlandingsdivisie zal dit jaar in volledige bepakking met de as van Des Page de 40 kilometer lopen.

Willmott beloofde Page voor zijn overlijden dat hij dit zou doen. Daarmee gaat de laatste wens van Des Page in vervulling. Na de wandeltocht zal de as van de airborne-veteraan verstrooid worden.

Page vloog tijdens operatie Market Garden een zogeheten Hamilcar. Dit is een groot zweefvliegtuig waar kanonnen en jeeps mee vervoerd werden.

Omroep Gelderland weet te melden dat bij de komende Airborne Wandeltocht, op zondag 1 september, tien veteranen aanwezig zullen zijn. De veteranen komen traditiegetrouw naar ons land in de welbekende Londense taxi’s.

Hieronder: glider piloot Des Page haalt herinneringen op over de Slag om Arnhem.

Tags: